23 thoughts on “pentru început

  1. Bravo Cristi pentru ce ai inceput sa scrii aici.In cazul ca doresti anumite aspecte despre Plostina cit si despre oamenii acestor locuri minunate in masura celor cunoscute de mine am sa-ti stau la dispozitie cu tot ce cunosc, caci in afara de tine si Madalina (mai nou si Claudiu Constantin) nu sa scris mai nimic, acest sat cu toate imprejurimile sale nu este absolut cunoscut de catre multa lume doritoare de frumos si curiozitati.Mult succes in tot ce doresti sa realizezi si toate cele bune.

  2. Am putea face o sectiune separata, „Plostinari” sau ceva de genul asta.. sa apara in meniu, langa „Home”. Si in pagina aia sa fie o lista cu toti cei care au o legatura cu Plostina, cei care trec pe aici, datele lor de contact, portiuni din arborele genealogic (poate descopar ca mai sunt rude si cu altcineva 😉 ), pe unde se gasesc, pe unde lucreaza si ce mai fac 🙂

  3. Salut,
    Acum am descoperit „scrierile” voastre.Felicitari tuturor celor ce au postat aici.Sunt „plostinar” ca si voi si fara sa par snob,sunt foarte mandru de acest lucru.Promit sa deschid cat de des pot acest blog si poate chiar sa postez si eu ceva.Recunosc ca nu sunt la fel de „internaut „ca si voi,dar sunt un elev silitor.Pe voi va ajuta varsta si inteligenta.Cel putin la unul din criterii sunt deficitar.Nu sunt batran,dar sunt nascut „cam demult”!.Cu asemenea lucruri sunt convins ca pot sa-mi pastrez macar spiritul tanar.

    Tineti-o tot asa!
    Cu respect,
    „baiatu’ lu’ nea Mitica Copacel

  4. Salut,
    Am pentru voi o gura de aer proaspat de Plostina.Am fost in aceste zile „acasa”.Nici nu mai conteaza ca in 2 zile vremea a evoluat cat pentru 3 anotimpuri.Nici nu conteaza ca sambata au fost 2-3 ore (adunate) in care radioul fixat pe Antena Satelor a functionat.Am avut „curent alternativ”.Conteaza ca am reusit sa ajung dupa 2 amanari si sa ma reancarc pentru urmatoarea perioada.
    Plostinari din toate tarile uniti-va!

  5. Te salut Nelule! Uite asa se inmultesc si se mai aduna unul cite unul plostinarii aici pe internet daca nu se pot gasi pe acasa. Felicitari si respect lui Cristi pentru ce a realizat referitor la plostinari, sanatate multa celor ce scriu aici si nu numai lor, iar noi astia mai inaintati in virsta o sa ne obisnuim si noi cu cele ale internetului.

  6. Te salut si eu Gheorghe!
    Uite ca spre rusinea noastra,lectia de „patriotism local”este deschisa de Cristi,care si-a petrecut doar vacantele la Plostina.Aveam nevoie de un om ca el sa dea tonul.Pana acum a demonstrat ca este mai „plostinar „ca noi.Eu il sustin pe el si pe altii ca el care vor sa tina in viata spiritul de „plostinar”.Astept ca si alti oameni ai locului sa ni-se alature .Sunt convins ca sunt multi care ar vrea sa fie alaturi de noi,dar n-au dat un click pe google sa caute Plostina-Lopatari.Eu asa am ajuns pe blogul lui Cristi.Poate atunci cand vom fi mai multi, sa indraznim sa ne propunem si o intalnire in sat.Visez demult sa vad oamenii satului veniti de pretutindeni,adunati laolalta,depanand amintiri.Poate odata….

  7. Salut , si la multi ani pentru ca nu am mai vb de ceva timp
    Vad ca au mai intrat si alti plostinari ,si ma refer la Nelu Copacel
    Cristi ce mai faci pe unde mai esti a trecut ceva vreme de cind nu am mai vb
    Nelu tu ce mai faci ,nu team mai vazut de la mormintarea lui Ginu Goidescu de la bv , daca nu ma insel am inteles ca nu mai esti la Sahateni
    numai bn salutari la toti plostinari

  8. Salut Petrica,
    A trecut intradevar foarte mult timp de cand nu ne-am vazut.Iata ca macar pe aceasta cale putem vorbii.Nu mai sunt la Sahateni,de fapt Pietroasele.Acum sunt in Buzau.Lucrez in vanzari.M-as bucura sa stiu ca Ginel,acolo unde Dumnezeu il are in paza,vede si el ca suntem alaturi.Era un plostinar adevarat si un prieten deosebit.Sa auzim de bine.

  9. Salut Cristi,
    Odata descoperit blogul tau trebuie rasfoit.Asta am facut in ultimele zile.Recunosc ca m-am comportat ca un gurmand in fata vitrinei cu mezeluri.Am luat scrierile pe rand,am ramificat in comentarii si am concluzionat:am citit prea putine carti in aceasta viata.Cred ca asta este regretul major care o sa ma urmareasca pe viitor.
    Urmaresc acum tot ce scrii nou si ma delectez cu comentariile aparute.Sper ca la proxima ta vizita in Romania,sa reusesc sa te cunosc.Deja ma gandesc serios sa-ti propun o intalnire sa vizitam impreuna cateva obiective buzoiene(cramele din zona Pietroasele ar fi o sugestie)incheiata apoteotic la ..la..Plostina.
    Sper ca propunerea mea sa-ti starneasca interesul si nerabdarea de a te intoarce acasa.
    Toate cele bune!
    Nelu

  10. Salut Petrica,
    In Elvetia sunt din august 2009 – a trecut deja ceva vreme. In vara da-mi de veste neaparat sa ne sincronizam cumva.
    Toate bune aici, munca, rutina, de’ale vietii. De insurat sunt insurat, da. MI’aduc aminte cand ma duceam cu Cornel si Mihaita la discotea prin Plostina si’l intrebam pe Cornel „auzi, da’ blonda aia cine e” – „stai linistit ca ti-e nepoata” spunea Cornel invariabil (sau verisoara sau ceva ruda). Asa am facut ca mi-am luat nevasta din capatul celalalt al lumii, sa fiu sigur ca nu-i ruda :-). Si anume din Japonia. Ne-am intalnit in America pe la inceputuri, in 2001, si de atunci suntem impreuna. In 2009 am facut si actele in America, anul asta in ianuarie le-am facut si in Japonia (nu sunt recunoscute automat) si acum urmeza sa le fac si in Romania! (o sa am trei date aniversare de amintit, vai de mine)

    Nelu, mi-ar pare tare bine sa te cunosc; o sa dau de veste cand vin data viitoare in Romania (sper ca de Paste, ca se anuntara niste veri de mai departe – de’ai lui Ungureanu, daca ii stii) si oorganiza ceva turnee. Si sorei mele i-ar place sa te cunoasca.

    O sa incerc sa scriu mai multe aici; mereu imi primit, mereu imi aduc aminte multe si zic sa le scriu dar, cumva se face, nu apuc niciodata.

  11. Salut Cristi
    In primul rind felicitari , si casa de piatra asa se spune la plostina , si in vara cind mergem in tara sigur o sa facem in asa fel sa ne intilnim , cu Liliana ai mai vb ,eu nu am mai vb de ceva timp nu mai stiu absolut nimic de ea
    Cind mai ai timp mai scrie cite o poveste despre plostina noastra draga a si uitam am vazut fotografiile de la craciun , cred ca a fost foarte frumos
    Salutari si numai bine mai vorbim
    Nelu te sault si pe tine si multa sanatate

  12. Invitatie,
    L-am sunat aseara pe fotbalistu'(decanul de varsta al generatiei 2010-2011 din specia ovine din ograda lu’nea Mitica).Seamana cu Raducioiu:blond,carliontat si cam fitos.Merge tantos prin obor dar se cam impiedica la poarta.
    -De Paste ce faci mielule?
    -Harakiri Nelule…!
    Am observat in glasul lui o umbra de regret dar si o demnitate ravasitoare.I-am spus ca nu se face sa te sinucizi cu mana ta(sic!).Probabil ca trebuie sa-l ajut.
    Ca ultima dorinta vrea un meci de retragere cu staif.A promis ca impreuna cu colegii sai de origine vegetala(ceapa,morcov,leustean),vor da tot ce au ei mai bun pentru desavarsirea unui bors Dumnezeiesc.
    Tricoul va fi retras definitiv.Nea Vasile Tiganu’care striga odinioara pe ulita „n-ai o pele?” s-a retras demult din activitate.
    A vrut sa aiba invitati din strainatate.
    Asa ca scriu aci,poate ceteste cine trebe!
    Tapirul cu gasca sunt invitati la loja.Sa nu-l dezamagiti pe fotbalistu’!

Lasă un răspuns